Art Center College of Design - Fine Art + Illustration Building

Pasadena
Fotografia © Lawrence Anderson Photography, Inc
Dibuix © dja
Dibuix © dja
Dibuix © dja
Dibuix © dja
Fotografia © Chuck Spangler
Fotografia © Chuck Spangler
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Joshua White/ JWPictures.com
Fotografia © Lawrence Anderson Photography, Inc
Fotografia © Lawrence Anderson Photography, Inc
Fotografia © Lawrence Anderson Photography, Inc
Fotografia © Lawrence Anderson Photography, Inc
Fotografia © Lawrence Anderson Photography, Inc
Fotografia © Lawrence Anderson Photography, Inc
Fotografia © Stella Kalinina
Dibuix © dja
Dibuix © dja
Dibuix © dja
Dibuix © dja
Dibuix © dja
Dibuix © dja
Architects
Darin Johnstone Architects
Localització
Pasadena
Any
2014

The most obvious challenge posed by the charge to transform the original ‘Post Office’ building into a home for Art Center College of Design’s Fine Art and Illustration departments had to do with negotiations between the existing conditions and the program. The given program of galleries, classrooms, studios and offices filled the entire existing volume while still requiring an abundance of natural light. The existing building contained only five natural light sources: a thirty foot square skylight above a double height space in the center and double height voids in all four corners that we termed ‘light courts’. Formal galleries and circulation (conceived as informal galleries) were used to connect all the ‘light courts’ effectively carving the mass of classrooms and studios with circulation and light. The result is a gallery setting that serves as a canvas for the school’s aspiring visual artists. The central sky lit space was transformed into atrium galleries that are open to the public and featuring outside exhibits to be curated by the college. DJa was invited to do the first ever outside exhibit / installation ‘drawn out / light mass’ in the atrium galleries at 870 S Raymond.

Projectes relacionats

  • 3MFH Oberchärns
    Lengacher Emmenegger Partner
  • Haus in Inchigeelagh
    Markus Schietsch Architekten
  • Centre hospitalier 'Klinikum am Wörthersee'
    Dietmar Feichtinger Architectes
  • Passerelle Simone-de-Beauvoir
    Dietmar Feichtinger Architectes
  • Université Krems
    Dietmar Feichtinger Architectes

Revista

Altres projectes per Darin Johnstone Architects

Lambina Hills
Krasnodar, Russia
DROP
Los Angeles
Vertical Garden, Schindler House
Los Angeles
RH3
Los Angeles
Qingpu Cultural Center
Qingpu, China
Gridley
Ojai