Brooklyn Botanic Garden Visitor Center

Brooklyn
Fotografia © Albert Vecerka/Esto
Fotografia © Albert Vecerka/Esto
Fotografia © Albert Vecerka/Esto
Fotografia © Albert Vecerka/Esto
Architects
WEISS / MANFREDI
Localització
Brooklyn
Any
2012
Preu
1 milió - 100 milions
Pisos
1-5 pisos

The new visitor center for New York City's Brooklyn Botanic Garden is conceived as an inhabitable topography defining a threshold between the city and the garden. To provoke curiosity and interest in the world-class collection, the new building will provide a legible point of arrival and orientation, an interface between garden and city, culture and cultivation.

The design of the visitor center is seen as a seamless extension of the landscape. Nested into an existing berm, the center is experienced as a three dimensional continuation of the garden path system, framing a series of views into and through the garden. Sited at Washington Avenue, the visitor center wanders from the city into the garden, providing clear orientation and access to the major precincts. The visitor center includes an orientation room, information lobby, gift shop, exhibition gallery, cafe, and an elliptical events space.

Projectes relacionats

  • Dreifachturnhalle Gipf Oberfrick
    Walter Bieler AG
  • Espansione Albergo Croce Bianca⠀
    Studio Gabor Gyenese
  • MEETT Toulouse Exhibition and Convention Centre
    OMA - Office for Metropolitan Architecture
  • Bauart Architekten und Planner - Besmer Plateau Kreuzlingen
    MIYO Visualisierung
  • The Other, the Same
    Vazio S/A

Revista

Altres projectes per WEISS / MANFREDI

Olympic Sculpture Park
Seattle
Barnard College Diana Center
New York
Museum of the Earth
Ithaca
Smith College Campus Center
Northampton
Taekwando Park
Muju, South Korea
International Retreat
verdant estate