CTA Cermak-McCormick Station

Chicago
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Fotografia © Kate Joyce
Architects
Ross Barney Architects
Localització
Chicago
Any
2015
Collaborative Partners

TY Lin International

Program
New Elevated Train Station

The Cermak – McCormick Place station serves the country’s largest convention center and a stretch of the Green Line that has been without a station since 1978. The innovative design, a tube covering the platform and tracks, is the result of creatively working within the constraints: The station is to be built quickly, with a modest budget, without suspension of service, and of durable, low-maintenance materials. This portion of the Green Line runs within city blocks on a narrow right-of-way. Tracks could also not be moved and, as a result, narrow platforms would have to serve trains in an area with an anticipated growth in population and transit use. In addition, the client, the City of Chicago Department of Transportation, wanted a “gateway” treatment for this station that is anticipated to serve a high number of first-time visitors to Chicago. A resolution of the demands of the project — Low-cost, speedy construction, no track relocation, narrow right-of-way, and a memorable gateway – was the development of a tube over Cermak Road. Cermak Road is where the CTA right-of-way is widest and most visible to the public. Locating the primary berthing for trains over Cermak Road allows for views to Chinatown, McCormick Place, and Chicago’s Loop. The perforated stainless steel and polycarbonate tube performs multiple duties: Wind and rain protection and their supports are kept off of the platform, creating more comfortable and usable space for riders; materials are moved out of easy reach of vandals; and the station is easy to identify from a distance. Glass, polycarbonate, and perforated stainless steel are used to maximize visibility, views, and natural light in the station houses and on the platform. For ease of maintenance and durability, glazed masonry units and granite are used for the interior walls and floors.

Projectes relacionats

  • Centro Studi Canavée Mendrisio
    Soliman Zurkirchen Architekten
  • 3MFH Oberchärns
    Lengacher Emmenegger Partner
  • Haus in Inchigeelagh
    Markus Schietsch Architekten
  • Centre hospitalier 'Klinikum am Wörthersee'
    Dietmar Feichtinger Architectes
  • Passerelle Simone-de-Beauvoir
    Dietmar Feichtinger Architectes

Revista

Altres projectes per Ross Barney Architects

Oklahoma City Federal Building
Oklahoma City, OK
Levy Senior and Community Center
Evanston, IL
Champaign Public Library
Champaign, IL
Commodore John Barry Elementary School
Philadelphia, PA
Fermilab OTE Building
Batavia, IL
U Chicago Child Development Center Drexel
Chicago, IL