Lincoln Park Zoo, Searle Visitor Center

Chicago
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Fotografia © Hall+Merrick Photographers, Kendall McCaugherty
Architects
Ross Barney Architects
Localització
Chicago
Any
2018
Pisos
1-5 pisos
Client
Lincoln Park Zoo
Landscape Architect
Jacobs/ Ryan Associates
Structural Engineer
Goodfriend Magruder Structure
MEP Engineer
IMEG Engineering
Civil Engineer
Terra Engineering
Cost Estimating
The Concord Group
Contractor
Bulley and Andrews

The Lincoln Park Zoo, one of North America’s oldest, has evolved since its 1868 founding into an institution that connects people with nature in the urban heart of Chicago. Through its focus on quality and conservation, the Zoo embarked on a capital campaign to re-work its visitor experience including a dynamic east gate pavilion as the new Searle Visitor Center.

The new pavilion, which comprise an entry gate, visitor center, administrative offices, membership lounge, and public washrooms tucks behind the natural landscape. Two buildings formed in the shape of a “J” are visually tied together by an innovative structural canopy with cantilevered frames supporting and hanging from one another. These opposing forces: tension and compression, balance in an effect that appears to effortlessly levitate. As visitors arrive, a pattern of layered branches filters light as if peering through the branches of a tree.

A courtyard, scattered with boulders and a blooming tree, is wrapped by offices. The information center, with its retracting walls, opens to the Zoo grounds in the summer months, enriching the visitor experience and creating an open and welcoming experience. As the Zoo closes, a monumental gate with the same layered branch pattern closes. Pivotal to the design and security of the building and more broadly the entire zoo campus, the pattern had to be calibrated to discourage climbing.

The Searle Visitor Center represents the aspirations of a Chicago Institution that has become one of the last free Zoo’s in the country with a memorable building that is a gateway to the park, city, and world beyond.

Projectes relacionats

  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+
  • Bronx Preparatory Charter School, Bronx
    GLUCK+

Revista

Altres projectes per Ross Barney Architects

Oklahoma City Federal Building
Oklahoma City, OK
Levy Senior and Community Center
Evanston, IL
Champaign Public Library
Champaign, IL
Commodore John Barry Elementary School
Philadelphia, PA
Fermilab OTE Building
Batavia, IL
U Chicago Child Development Center Drexel
Chicago, IL