R+D 659

Chicago
Fotografia © Darris Lee Harris, Padgett and Company
Fotografia © Darris Lee Harris, Padgett and Company
Fotografia © Darris Lee Harris, Padgett and Company
Fotografia © Darris Lee Harris, Padgett and Company
Fotografia © Darris Lee Harris, Padgett and Company
Fotografia © Darris Lee Harris, Padgett and Company
Architects
Brininstool + Lynch
Localització
Chicago
Any
2009
Preu
Ocult
Pisos
5-20 pisos

To best optimize views and sun while maintaining the street wall, Brininstool + Lynch designed this mixed-use project as two residential slabs set against the street and highway. The resultant corner not only identifies the entry to the building, but also, viewed from the highway below, the entry to the City.

Clear and translucent glazing combined with architectural metal and concrete articulate the lobby and retail functions while masking the garage and building services within the three story base. Above, an exterior level provides for private and shared activities composed in water, stone, plant and wood.

The overlooking residences are developed with full height glass and projected balconies to heighten their experience, while street side residences have floating spandrels and inset terraces to mediate their exposure. Similar materials, forms and detail continue the architecture into the building interior.

Projectes relacionats

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Revista

Altres projectes per Brininstool + Lynch

Coffou Cottage
Michigan City
Claremont House
Chicago
Basecamp
Chicago
550 St. Clair
Chicago
Racine Art Museum
Racine
Wood House
Chicago