Tigertail

Brentwood
Architects
Tighe Architecture
Any
2008

The 3,200 square foot residence is situated in the upper hills of Brentwood, California. The architecture is a result of various conditions inherent within the site. The peculiar geometry of the two-story volume is a result of the existing building conditions, current building setback regulations, openings to the views and the need for solid walls for shear and privacy. Three bent steel moment frames straddle the existing one story structure and are expressed in the architecture. The folded planes of the walls and roof are an extension of the rolling topography. The exterior of the folded planes is sheathed in metal whilst the interior is lined with wood blurring the distinction between wall, ceiling and floor plane. The architecture unfolds with openings to the spectacular city and ocean views and the neighboring Getty Center.

Projectes relacionats

  • Espansione Albergo Croce Bianca⠀
    Studio Gabor Gyenese
  • MEETT Toulouse Exhibition and Convention Centre
    OMA - Office for Metropolitan Architecture
  • Bauart Architekten und Planner - Besmer Plateau Kreuzlingen
    MIYO Visualisierung
  • The Other, the Same
    Vazio S/A
  • 傘の家
    マウントフジアーキテクツスタジオ

Revista

Altres projectes per Tighe Architecture

Collins Gallery
West Hollywood
LA Loft
Los Angeles
Live Oak Studio
Los Feliz
Trahan Ranch
Austin
Mar Vista House
Mar Vista
8500 Melsrose
West Hollywood