Galleria Department Store

Seoul, Süd-Korea
Foto © Christian Richters
Foto © Christian Richters
Foto © Christian Richters
Foto © Christian Richters
Architekten
UNStudio
Adresse
515, Apgujung-dong / Kangnam-ku, 135-110 Seoul, Süd-Korea
Jahr
2004
Kosten
Vertraulich
Stockwerke
Vertraulich
Client

Hanwha Stores Co., LTD

Data
Building area: Façade 3.278 m², interior 21.986 m²

Programme
Façade design, refurbishment of interior, design of interior furniture

Credits
UNStudio (Architect Schematic Design and Design Development phase): Ben van Berkel and Caroline Bos with Astrid Piber, Ger Gijzen, Cristina Bolis, Markus Hudert, Colette Parras, Arjan van der Bliek, Christian Veddeler, Albert Gnodde, Richard Crofts, Barry Munster, Mafalda Bothelo, Elke Uitz, Harm Wassink

Advisors
Structural engineers: Arup & Partners, Arjan Habraken (Schematic Design)
Lighting Design: Arup Lighting, Rogier van der Heide IALD, Simone Collon
Wayfinding Design: Bureau Mijksenaar, Martijn Geerdes (Design Development)

Executive Architects
Façade Design: RAC – Rah Architecture Consulting Executive architects
Interior Design: Kesson International Executive
Lighting Design: Eon/SLD

Contractors
Façade Construction: Dongshin C G E Co. Ltd, Dongshin Glass Co. Ltd.
Façade Lighting: Xilver B.V.
Interior Construction: Hanwha Engineering & Construction Corp.
Façade Construction: Hanwha Engineering & Construction Corp.

The Galleria Department Store project had two main goals. The first was a new façade that projects a lively, ever changing surface. In total 4330 glass discs are mounted on the existing concrete skin of the building. The glass discs include special dicroic foil generating a mother-of-pearl effect during the day, whilst during the night each glass disc is lit by LED lights which are able to be programmed to create a multitude of effects. The second goal was the renovation of the interior into a luxurious integrated design. Inspired by the catwalk the customer finds himself immersed in the world of fashion while moving through the generous corridors. The interior design focuses on the elimination of superfluous details and introduces new integrated Big Details.

Dazugehörige Projekte

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazin

Andere Projekte von UNStudio

Erasmus Bridge
Rotterdam, Niederlande
Music Theatre
Graz, Österreich
Mercedes-Benz Museum
Stuttgart, Deutschland
Collector's Loft
New York City
Theatre Agora
Lelystad, Niederlande
VilLA NM
New York