McDonald’s Disney Flagship

Orlando
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Foto © Kate Joyce Studios
Architekten
Ross Barney Architects
Standort
Orlando
Jahr
2020
Bauherrschaft
McDonald's Corporation
Team
Carol Ross Barney, Ryan Giblin, Misa Inoue, Mordecai Scheckter, Yifan Liang, Ryan Gann, Itzi Velazquez, Jason Vogel, Shinya Uehara
Architect and Engineer of Record
CPH Corporation
Landscape Architect
Ross Barney Architects

The McDonald’s Flagship – Disney aims to become the first Net Zero Energy quick service restaurant and in doing so represents McDonald’s commitment to building a better future through “Scale for Good”. Incorporating visible and impactful symbols of change, the restaurant deploys architecture and technology to firmly place itself in the future.

Under a shed clad in solar panels, the restaurant is a sustainable and healthy response to the Florida climate. Energy consumption is reduced by optimizing building and kitchen systems. On site generation strategies include: 18,727 square feet of photovoltaic panels, 4,809 square feet of glazing integrated photovoltaic panels (BiPV), and 25 off-the-grid parking lot lights produce more energy than the restaurant uses.

Taking advantage of the humid subtropical climate, the building is naturally ventilated ~65% of the year. Jalousie windows, operated by outdoor humidity and temperature sensors, close automatically when air-conditioning is required. An outdoor “porch” features wood louvered walls and fans to create an extension of the indoor dining room.

A robust education strategy was a goal of the project. The architecture itself becomes a narrative tool in addition to interior wall graphics, interactive video content, and gaming unique to this location. The restaurant teaches visitors of all ages how to be more dedicated environmental stewards at a building, system, and individual scale.

Dazugehörige Projekte

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Magazin

Andere Projekte von Ross Barney Architects

Lincoln Park Zoo, Searle Visitor Center
Chicago
CTA Morgan Station
Chicago, IL
UMD James I Swenson Civil Engineering Building
Duluth, MN
JRC Synagogue
Evanston, IL
Levy Senior and Community Center
Evanston, IL