Limelight

 Back to Projects list
Year
2003
Cost
0 - 100K
Stories
Undisclosed

The goal of the design is to draw attention to and honor one of the ‘Champion’ trees in England’s National Arboretum. The gesture recognizes the rare opportunity to do an installation within an arboretum. A large, hollowed earthen mound defines the space around the chosen tree. The sod covered form ramps up to create a miniature amphitheater. Seen from the outside, the earthwork is a sculpted object, that frames the tree and distinguishes it from the surrounding grove. Inside the concave space, the form falls gently to an opening marked by the centerpiece tree.

Other Projects by Meyer Studio Land Architects

Fibrogen Headquarters Mission Bay
San Francisco
Northshore Park
Dianshan Lake Town, China, China
Lang Fang Eco Smart City
Lang Fang, China
Mountain Landing Entry
Bay of Isles, New Zealand, New Zealand
360 Market Street
San Jose
Park Dounya
Algiers, Algeria