Daeyang Gallery and House

Seoul, South Korea
Photo © Iwan Baan
Photo © Iwan Baan
Photo © Iwan Baan
Drawing © Steven Holl
Photo © Iwan Baan
Photo © Iwan Baan
Photo © Iwan Baan
Photo © Iwan Baan
Photo © Iwan Baan
Architects
Steven Holl Architects
Location
Seoul, South Korea
Year
2012
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories
Program

residential and art gallery

Size
10,703 sq ft

The private gallery and house is sited in the hills of the Kangbuk section of Seoul, Korea. The basic geometry of the building is inspired by a 1967 sketch for a music score by the composer Istvan Anhalt, “Symphony of Modules,” discovered in a book by John Cage titled “Notations.”

Three pavilions; one for entry, one residence, and one event space, appear to push upward from a continuous gallery level below. A sheet of water establishes the plane of reference from above and below.

After passing through a bamboo formed garden wall at the entry court, ascending steps into the entry pavilion bring the viewer at elbow height with the unifying sheet of water. Here, at the center of this place is an inner feeling with the sky, water, vegetation and the reddened patina of the copper walls all reflected in different ways.

The red and charcoal stained wood interiors of the pavilions are activated by skylight strips of clear glass that are cut into the roof. Sunlight turns and bends around the inner spaces, animating them with the changing light of each season and throughout the day. Like a cesura in music, strips of glass lenses in the base of the pool break through the surface, bringing dappled light to the white plaster walls and white granite floor of the gallery below.

Exteriors are a rain screen of custom patinated copper, which ages naturally within the landscape. The Daeyang Gallery and House is heated and cooled with geothermal wells.

Related Projects

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Other Projects by Steven Holl Architects

Cité de l'Océan et du Surf
Biarritz, France
Horizontal Skyscraper
Shenzhen, China
Nelson-Atkins Museum of Art Bloch Building
Kansas City
Knut Hamsun Center
Hamaroy, Norway
New Wing of Mumbai City Museum
Mumbai, India
Visual Arts Building, University of Iowa
Iowa City