Galena Foundation

Denver
Galena Entry
Photo © JC Buck
Galena Entry
Photo © JC Buck
Galena Entry
Photo © JC Buck
Galena Entry
Photo © JC Buck
Galena Conference Room
Photo © JC Buck
Galena Entry
Photo © JC Buck
Galena Hallway
Photo © JC Buck
Galena Conference Room
Photo © JC Buck
Galena
Photo © JC Buck
Architects
Clutch Design Studio
Year
2019
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories
Client
Galena Foundation

Galena Foundation wanted a warm, inviting office space, conducive to employee collaboration. The front desk, communal filing and copy/print amenities, and gathering area were placed at the core to both capitalize on natural light from the adjacent light well, and to promote communication and interaction. Private offices and meeting spaces line the perimeter. A custom steel screen wraps the glass and wood walls of the central lobby. The design is an abstraction of topographic maps, and nods to the owner’s background in mining, engineering and geology.

A shared conference and break room area connects Galena to the adjacent office, allowing both companies to benefit from heightened amenities without allocating disproportionate space to a limited set of functions.

Related Projects

  • Bærum Cultural Center
    Snøhetta
  • Museum of Inuit Art
    gh3
  • Russell Hill Road
    gh3
  • House 60
    gh3
  • Bibliothek der Hochschule für Technik und Wirtschaft
    HerbstKunkler Architekten

Magazine

Other Projects by Clutch Design Studio

50 Fifty DTC
Denver
Wild Blue Yonder Brewing
Castle Rock
247 Residence
Denver
Fios Capital
Denver
Cliff House
Kremmling
Wash Street Duplex
Denver