Turner Residence

Larkspur
Photo © Mariko Reed
Photo © Mariko Reed
Photo © Mariko Reed
Photo © Mariko Reed
Photo © Mariko Reed
Photo © Mariko Reed
Photo © Mariko Reed
Photo © Mariko Reed
Photo © Mariko Reed
Photo © Mariko Reed
Architects
Jensen Architects
Location
Larkspur
Year
2013

A plinth and a pavilion. Nestled into the hillside, the long, solid plinth contains the private rooms of the house. Atop this plinth sits a transparent living and dining pavilion that opens up completely for access to the outdoor decks, pool patio and expansive views to Mount Tamalpais and the bay. An elegant structural solution allows the views to be uninterrupted by perimeter sheer walls. The majority of the site is left undeveloped with its forest of native oaks intact.

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by Jensen Architects

Next World Offices
San Francisco
Children’s Day School
San Francisco
SFMOMA Rooftop Garden
San Francisco
Kokoris Residence
San Francisco
Turner Duckworth Offices
San Francisco