Beaver Country Day School

Chestnut Hill
Courtyard
Foto © John Horner
Programmatic organization
Dibujo © NADAAA
Courtyard
Foto © John Horner
Exploded axonometric of courtyard
Dibujo © NADAAA
Portal
Foto © John Horner
Courtyard views
Dibujo © NADAAA
Ring circulation
Dibujo © NADAAA
Scissor stair
Foto © John Horner
Stair and study cubby
Foto © John Horner
Programmed ramp
Foto © John Horner
Ramp section
Dibujo © NADAAA
Bleachers
Foto © John Horner
View from bleachers
Dibujo © NADAAA
Research level
Foto © John Horner
Research level
Foto © John Horner
Classroom
Foto © John Horner
North curtain wall
Foto © John Horner
North curtain wall
Foto © John Horner
Arquitectos
NADAAA
Año
2017
Coste
No divulgado
Pisos
1 - 5 pisos
Structural Engineer
Souza, True & Partners
Contractor
Erland Construction Inc.
MAAB Updates Contractor
C&L General Contractors
MEP/FP Engineer
AGA Consulting Engineers
Landscape Architect
Reed Hilderbrand Associates
Envelope
Studio NYL
Civil Engineer
Nitsch Engineering Inc.
Acoustic Consultant
Acentech Inc.

Beaver Country Day School is an independent school for grades 6-12 near Boston that boasts an innovative pedagogy based on student-centered design. A new Research + Design facility was commissioned to reflect the ambition of the faculty and students to expand the nature of their school. The project involved 16,500 sf of renovation and a 24,000 sf new addition that created a connected campus, placing the new R+D Center at the heart of it.

Across five structures built over the span of 90 years, there was an 8-foot elevation difference from adjacent floor levels, requiring an extensive ramp system to adjoin the levels. Thus, the design includes a three-story connecting “Bridge” that sponsors a variety of student-centered spaces: study carrels, presentation spaces, and lounge areas.

One of the primary considerations was the transformation of Beaver’s existing library. The traditional stack areas of the existing building were transformed and expanded to reach into the rest of the school, providing collaborative workspaces. This “Research Level” is an open workspace that creates optimal opportunities for students and teachers to work together or independently.

Another main consideration was the creation of a hyper-flexible design lab. Beaver students use technology that is no different from that used by professionals with frequent updates. As a result the “Design Level” is primarily an open workshop with movable systems and equipment storage for ultimate reconfiguration based on student and equipment needs.

The newly enclosed courtyard is an expansion of the Design Level that provides students with multiple ways to utilize the space; an opportunity for fresh air, an outdoor space to work and experiment, a spot to socialize, an outdoor classroom, and a place to host events. The new phenolic façade wraps around the 4 interior walls of the courtyard, unifying the old and the new.

Proyectos relacionados

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Otros proyectos de NADAAA

Tongxian Gate House
Beijing, China
MIT 150
Boston, MA
Banq Restaurant
South Boston, MA
Fleet Library
Providence, RI
Macallen Building
South Boston, MA
Helios House
Los Angeles, CA