Fermilab OTE Building

Batavia, IL
Photo © Kate Joyce
Photo © Kate Joyce
Photo © Kate Joyce
Photo © Kate Joyce
Photo © Kate Joyce
Photo © Kate Joyce
Photo © Kate Joyce
Dessin © Ross Barney Architects
Photo © Kate Joyce
Architectes
Ross Barney Architects
Lieu
Batavia, IL
Année
2014
Coût
1 million - 100 millions
Étages
1-5 étages
Client

FermiLab, Batavia, IL

Program
43,000 square feet

Photography
Kate Joyce Studios

The new Office Technical and Education Building (OTE) is the central facility in the new Illinois Accelerator Research Center (IARC) at the Fermi National Accelerator Laboratory. IARC’s purpose is to bring together private industry with Fermilab’s world leaders in accelerator science and technology to promote new growth in the industrialization of accelerator use.

The IARC consists of two (2) main elements: the new 47,000 square foot Office, Technical and Educational building and the existing heavy assembly Collider Detector Facility (CDF). Goals for the new facility include the creation of a high profile incubator center that respects the historic Fermilab design theme while making an iconic dramatic statement towards the future. The new building seeks to attract private industry and researchers through state of the art offices, technical, education, and research capabilities.

The highly flexible building serves as incubator space for private industry companies working with Fermilab scientists to develop new ideas and technologies. The building accommodates rotating tenants through the use of demountable partitions with a raised access floor system and underfloor air distribution. The light technical laboratory space has been developed to accommodate one large project or three (3) smaller ventures, and is located adjacent to the CDF high bay so experiments can move to larger space as needed. The IARC’s educational facilities include a state-of-the art, 175 seat lecture hall to hold domestic and international seminars and conferences.

The new facility is a registered LEED project that is designed to achieve Gold certification. Passive sustainable design features are the building’s long east-west orientation and the narrow bay width. These strategies maximize views and day lighting while minimizing the solar gain during the day. The building also has a second floor lunchroom with spectacular views of the prairie and Wilson Hall, and includes a vegetative roof with an outdoor seating area.

Projets liés

  • inklusives Wohnquartier
    czerner göttsch architekten
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Autres projets de Ross Barney Architects

Oklahoma City Federal Building
Oklahoma City, OK
Levy Senior and Community Center
Evanston, IL
Champaign Public Library
Champaign, IL
Commodore John Barry Elementary School
Philadelphia, PA
U Chicago Child Development Center Drexel
Chicago, IL
CTA Morgan Station
Chicago, IL