WOODS
Foto © Binst Architects
WOODS
Foto © Binst Architects
WOODS
WOODS
Foto © Binst Architects
WOODS
Foto © Toon Grobet
WOODS
Foto © Toon Grobet
WOODS
Foto © Toon Grobet
WOODS
Foto © Toon Grobet
WOODS
Foto © Toon Grobet

WOODS

 Torna alla Lista di Progetti
Indirizzo
Koning Albertlaan, 3010 Leuven, Belgio
Anno
2018
Costo
Non dichiarato
Piani
5-20 Piani
Cliente
Dyls nv
Team
Edwin Remmerie, Wim Heyninck
Main contractor
Dyls nv

STUDENTS & SOCIAL HOUSING, INTERIOR
Newly built 157 student rooms, underground parking and bicycle storage

A new building at the end of the new ‘Belle-Vue’ park between the railway line and Kessel-Lo.

A kink in the building creates an elegant shard shaped volume, to which the rhythmically staggered façade elements add their own playful aspect. Indoor terraces on the railway side add depth to the façade, while large windows at the ends of the buildings open them up. Four façades, each with its own character but connected by the rhythm of the panels. The finely detailed green acidified concrete combines with bronze carpentry to create a stylish whole that matches the green park strip.
On each floor there are about twenty high-quality student rooms, a total of 157, and at the end of each floor there are communal areas. All windows extend to the floor to draw the surrounding area into the building. The views of the railway, Kessel-Lo, the station area and the forests around Leuven form an alternating background for the students.

Altri progetti di Binst Architects

Port Pavilion
Antwerp, Belgio
De Boschkens - Noise Barrier Houses
Goirle, Paesi Bassi
HQ INFRAX WEST
Torhout, Belgio
HQ NIKO
Sint-Niklaas, Belgio
Artevelde
Gent, Belgio
Luxury Apartments Pothoofd
Deventer, Paesi Bassi