Compass Residences

The Bronx
© Ari Burling
© Ari Burling
© Ari Burling
Architetti Paesaggisti
Starr Whitehouse Landscape Architects and Planners
Sede
The Bronx
Anno
Ongoing

With 41,000 SF of outdoor space, the initial phase of the Compass Residences presents a unique opportunity to create a journey through local Bronx ecologies. Taking up this challenge, Starr Whitehouse designers created two courtyards for the site, both split between at-grade and over-structure conditions. Sloping up from the street, the courtyards preserve and re-integrate the large, natural boulders that were excavated at the site, tracing a network of angular paths that echo the area’s rocky topography. Shade-loving woodland plantings in the inner courtyard and a more open, upland clearing at the through-block terrace add to the sense of journey, evoking the high meadows and deep glens that once surrounded these outcroppings and integrating the new urban neighborhood with its natural history.

Progetti collegati

  • Wellness Bogn Sedrun
    Walter Bieler AG
  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects

Rivista

Altri progetti di Starr Whitehouse Landscape Architects and Planners

United Nations International School
New York, NY
Williamsburg High-Rise Green Roof
Brooklyn, NY
Randall's Island Hell Gate Pathway
New York, NY
Bushwick Inlet Park
Brooklyn, NY
VIA 57 West
New York
Starlight Park / Bronx River House
Bronx, NY