De Boschkens - Noise Barrier Houses

Goirle, Paesi Bassi
Foto © Buro Lubbers
Foto © Kristof Schellekens
Foto © Kristof Schellekens
Foto © Kristof Schellekens
© Kristof Schellekens
Foto © Kristof Schellekens
Foto © Kristof Schellekens
© Kristof Schellekens
Architetti
Binst Architects
Indirizzo
Sporenring, 5050 Goirle, Paesi Bassi
Anno
2010
Costo
Non dichiarato
Piani
1-5 Piani

Boschkens Goirle has been realized between the A58 and the lush forests of Goirle. The fast and loud traffic of the highway are in stark contrast to the peace and quiet of the neighbouring woods. Thanks to a very special solution in the landscape the location is shielded soundproof from the highway. A 720m long residential wall stands as a knife in the landscape, creating a pleasant living environment for a new community with a view on a piece of untouched nature.

The sound wall forms the backbone of an alternating arrangement of housing types with different widths in facades, varying heights of terraces, houses that suddenly emerge from the row, … This provides a diverse and playful image with an emphasis on individuality.  

In collaboration with Buro Lubbers, particular attention was spent on the sound barrier. Pine trees were placed in containers on tall pillars in such a fashion that the forest is carried across the noise barrier unto the highway.

The horizontal window strips in the acoustic wall were completed with LED lights and glow in the dark. A visual wink to a “silent” highway.

Progetti collegati

  • Centillion Sofia
    DIN A4 Architektur
  • Joe and Rika Mansueto Library
    L-Plan Lighting Design
  • Terra Mineralia, Schloß Freudenstein
    L-Plan Lighting Design
  • シャングリ・ラホテル東京
    ワークテクト
  • 日本平ホテル
    ワークテクト

Rivista

Altri progetti di Binst Architects

Port Pavilion
Antwerp, Belgio
HQ INFRAX WEST
Torhout, Belgio
HQ NIKO
Sint-Niklaas, Belgio
Artevelde
Gent, Belgio
Luxury Apartments Pothoofd
Deventer, Paesi Bassi
Water Tower
Brasschaat, Belgio