Photo © Albert Vecerka/Esto
Photo © Albert Vecerka/Esto
Photo © Albert Vecerka/Esto
Photo © Albert Vecerka/Esto

Brooklyn Botanic Garden Visitor Center

 Back to Projects list
Location
Brooklyn
Year
2012
Cost
1M - 100M
Stories
1-5 Stories

The new visitor center for New York City's Brooklyn Botanic Garden is conceived as an inhabitable topography defining a threshold between the city and the garden. To provoke curiosity and interest in the world-class collection, the new building will provide a legible point of arrival and orientation, an interface between garden and city, culture and cultivation.

The design of the visitor center is seen as a seamless extension of the landscape. Nested into an existing berm, the center is experienced as a three dimensional continuation of the garden path system, framing a series of views into and through the garden. Sited at Washington Avenue, the visitor center wanders from the city into the garden, providing clear orientation and access to the major precincts. The visitor center includes an orientation room, information lobby, gift shop, exhibition gallery, cafe, and an elliptical events space.

Other Projects by WEISS / MANFREDI

Olympic Sculpture Park
Seattle
Barnard College Diana Center
New York
Museum of the Earth
Ithaca
Smith College Campus Center
Northampton
Taekwando Park
Muju, South Korea
International Retreat
verdant estate