Photo © Nader Tehrani
Photo © Nader Tehrani
Photo © Nader Tehrani
Photo © Nader Tehrani
Drawing © NADAAA
Drawing © NADAAA
Photo © Nader Tehrani
Photo © Nader Tehrani
Photo © Nader Tehrani

Gwangju Pavilion

 Voltar à lista de projetos
Ano
2011
Custo
Undisclosed
Pisos
1-5 Stories

With the completion of working drawings for an elaborately cantilevered tensegrity structure, NADAAA was politely notified to change all tension members into compressive struts. This gave rise to a radically alterative approach: the design of structural parameters within the formwork of a strict envelope that respects both the underground infrastructure and the landscape above ground. Working with a door handle manufacturer, stainless steel cylindrical handles are welded in three spots each, producing varying densities based on point load, compressive and lateral forces. The overall form is, then, the result of the reconciliation between the columns and the canopy, brought together by the seamless tectonic of compressive struts.

Outros projetos por NADAAA

Tanderrum Bridge
Melbourne, Australia
MIT 150
Boston, MA
Melbourne School of Design
Melbourne, Australia
Aesop Fillmore Street
San Francisco, CA
Newton House
Newton, MA