Memphis Teacher Residency

Memphis
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
© archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
照片 © archimania
图纸 © archimania
图纸 © archimania
建筑师
archimania
年份
2017
费用
100万 - 1亿
楼层
1-5层

A faith-based, non-profit organization required a new space for recruitment, training, and supporting teachers through an urban teacher residency graduate program. Their new space is positioned between a public, large central atrium and more intimate atrium of a multi-million square foot vertical village (previously a large distribution warehouse.) Their new home is made up of three functions: staff offices, flexible training rooms, and community areas for breaks and collaboration. The space is also open to a large private terrace with outdoor seating for small meetings or to recharge throughout the day.

Along the central atrium, a multi-faceted wooden form negotiates the interaction and entrance between the semi-public functions within this agency and the publicly accessed central atrium. This component anchors the main entrance, while also providing opportunities for storage, gathering, retreat, agency signage, and building systems to be more concealed. As a procession element that leads patrons through the space, a deep, linear storage wall for training room furniture is lined by a combination of wood doors and fixed panels. Through the staff work area, a central community table with overhead storage provides a place for collaboration, flexible gathering, and material preparation and distribution. These wood components act as connective tissue that weave throughout the distinct programmatic zones as both a threshold and a guide.

Throughout the design for this space, the client’s distinct use of book icons to express a source of knowledge was translated into an architectural language and spatial detailing that colors and meters the space. As a means to celebrate the existing structure and its contextual contribution to Memphis, the restrained material pallet greatly contrasts the gritty concrete and textured brick – including marks and scars documenting their history. The existing column capitals are illuminated through the space and carefully bisected by walls and ceiling planes. Sealed concrete floors reveal years of use and are supplemented by painted graphics on the floor at common entrances to respond to the prior use as a warehouse and distribution facility.

This new space is located in the heart of the city, which provides this community-focused organization with a new tool for recruitment, where residents can live ‘on campus’—Levels 7-10 in the vertical village are apartments—in a diverse environment that enriches their academic endeavors.

The total project square footage is 21,448. A consultant for this project includes OGCB for Engineering. Grinder, Taber & Grinder, Inc. was the general contractor for this project. All photos by archimania.

相关项目

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • 海口美舍河生态修复工程
    土人设计
  • 重庆市潼南大佛寺湿地公园
    土人设计
  • 六盘水明湖湿地公园
    土人设计

杂志

以下出品方的其他项目 archimania

West Tennessee School for the Deaf
Jackson, TN
Leadership Memphis
Memphis, TN
Hattiloo Theatre
Memphis, TN
SkyCottage
Memphis, TN
Visible Music College
Memphis, TN
Memphis Veterinary Specialists
Memphis, TN