WOODS
Fotografia © Binst Architects
WOODS
Fotografia © Binst Architects
WOODS
WOODS
Fotografia © Binst Architects
WOODS
Fotografia © Toon Grobet
WOODS
Fotografia © Toon Grobet
WOODS
Fotografia © Toon Grobet
WOODS
Fotografia © Toon Grobet
WOODS
Fotografia © Toon Grobet

WOODS

 Torna enrere a la llista de projectes
Adreça
Koning Albertlaan, 3010 Leuven, Belgium
Any
2018
Preu
Ocult
Pisos
5-20 pisos
Client
Dyls nv
Equip
Edwin Remmerie, Wim Heyninck
Main contractor
Dyls nv

STUDENTS & SOCIAL HOUSING, INTERIOR
Newly built 157 student rooms, underground parking and bicycle storage

A new building at the end of the new ‘Belle-Vue’ park between the railway line and Kessel-Lo.
A kink in the building creates an elegant shard shaped volume, to which the rhythmically staggered façade elements add their own playful aspect. Indoor terraces on the railway side add depth to the façade, while large windows at the ends of the buildings open them up. Four façades, each with its own character but connected by the rhythm of the panels. The finely detailed green acidified concrete combines with bronze carpentry to create a stylish whole that matches the green park strip.
On each floor there are about twenty high-quality student rooms, a total of 157, and at the end of each floor there are communal areas. All windows extend to the floor to draw the surrounding area into the building. The views of the railway, Kessel-Lo, the station area and the forests around Leuven form an alternating background for the students.

Altres projectes per Binst Architects

Port Pavilion
Antwerp, Belgium
De Boschkens - Noise Barrier Houses
Goirle, Netherlands
HQ INFRAX WEST
Torhout, Belgium
HQ NIKO
Sint-Niklaas, Belgium
Artevelde
Gent, Belgium
Luxury Apartments Pothoofd
Deventer, Netherlands