MIT 150

Boston, MA
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Dessin © NADAAA
Dessin © NADAAA
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Photo © John Horner
Architectes
NADAAA
Adresse
Charles River Esplanade, 02116 Boston, MA
Année
2011
Coût
Non indiqué
Étages
1-5 étages

Celebrating 150 years of MIT was also the occasion to celebrate the first School of Architecture in the United States. A series of cross-disciplinary works resulted in numerous installations bordering MIT on the Charles River. This installation, a collaboration between Gediminas Urbonas and NADAAA, was to produce a structure on the Charles that could serve multiple functions: as screen, as logo, as “light” structure, as skyline, and among other things, as a base for the revelation of historical research at MIT emerging from CAVS-- all documents retrieved and displayed from the hisotrical archives.

Projets liés

  • Ausstellung Poetische Räume Strategische Beobachtungen 20 Jahre Architekturbüro Stocker BDA
    Architekturbüro Stocker BDA
  • Umnutzung Spitaltrakt Schützengasse, Riehen
    Kast Kaeppeli Architekten
  • Oberstufenanlage Lachenzelg Zürich
    ADP Architekten
  • Umgestaltung und Renovation Peterskapelle Luzern
    Durrer Architekten
  • Drohnen Reportagen
    Atelier für Architekturfotografie René C. Dürr

Magazine

Autres projets de NADAAA

Tongxian Gate House
Beijing, China
Banq Restaurant
South Boston, MA
Fleet Library
Providence, RI
Macallen Building
South Boston, MA
Helios House
Los Angeles, CA
Newton House
Newton, MA